top of page

SNICKERS TÆRTEN

Den sikre vinder!

Der er 3 lag i tærten nedefra og op - 4 med de saltede peanuts:

  • Havregrynsbund

  • Dadelmasse

  • Saltede peanuts

  • Chokolademousse

Tærten er inspireret af Maria Engbjergs opskrift på en lignende tærte - men er også tilsat en del ROOM Yoga.

Opskrift til en stor tærte ca. Ø32cm, ca. 20-24 stykker og 14-20 cookies.

Havregrynsbunden

  • 300 g. finvalset havregryn

  • 250 g havremel 

  • 100 g meget finhakkede mandler eller kokosmel

  • 180 g. sukker

  • 180 g brun farin

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk bagepulver

  • 2 tsk vaniliesukker/1 tsk vanuliepulver

  • 225 g smør/vegetabilsk alternativ

  • 4 spsk sirup

  • 2-4 spsk soyayoghurt til at samle dejen

Alle tørre ingredienser blandes, fedtstoffet tilsættes og røres godt. Dejen samles med soyayoghurten.

 

Fordel knap halvdelen af dejen i tærteformen og bag 14-20 cookies af resten af dejen.

Bagetid ca. 15. min v/180 grader i varmluftovn.

Afkøl bunden og tag en cookie.

Dadelmassen

  • 300 g tørrede dadler uden sten

  • 80 g peanutbutter

  • 1 1/2 tsk vaniliesukker

  • 100 g soyayoghurt

Overhæld dadlerne med kogende vand. 

Lad dem stå 15 min. 

Hæld vandet fra.

Kør daler, peanutbutter, vanilie og soyayoghurt på foodprocessoren til det er en ensartet masse. 

Fordel massen udover den afkølede bund.

 

Saltede peanuts

  • 200 g saltede peanuts

Drys peanuts ud over dadelmassen og tryk dem let ned.

Sæt tærten i køleskabet til afkøling.

Chokolade Mousse

  • 660 ml kokosmælk

  • 300 g mørk chokolade - gerne 70%

Kokosmælken og chokoladen opvarmes ved svag varme, indtil chokoladen er smeltet.

Rør godt rundt til det er en ensartet mousse.

Moussen fordeles over den kolde tærte og tærten stilles igen på køl.

Den gør sig godt med enkel pynt - f.eks. skovsyre eller lidt frugt.

God fornøjelse!

IMG_8095.jpeg
IMG_8106.jpeg
IMG_4239.jpeg
bottom of page