top of page

MORS BOLLER

Uhmmm! 

Her i huset hedder de Mors Boller som i Mutti.
Hos min grandkusine i Roskilde er det måske Mors som i øen Mors?

Det er lige godt!

Jeg bager dem til hverdag og til fest.

Privat og til yogaarrangementer - så mange af jer har smagt dem.

Og ja, de er gode! Og heldigvis også nemme at lave. 

MORS BOLLER - koldhævede
 
Ingredienser

  • 333 g knækkede/skårne rugkerner

  • 1050 g kogende vand

  • 700 g almindelig hvedemel eller speltmel

  • 1 ½ spsk salt

  • 15 g gær

 

Rugkernerne overhældes med det kogende vand og står ved stuetemperatur 6-8 timer og stilles i køleskabet til afkøling. 
Gerne natten over - evt. længere.
 
Resten af ingredienserne æltes i. Gerne på røremaskine og i 8-10 min.
 
Dejen stilles til hævning i køleskabet natten over.
 
Dejen tages ud på et meldrysset bord så lempeligt som muligt. 
Drys evt. også med finvalsede ruggryn eller havregryn. 
Drys lidt mel ovenpå dejen. 
Luften skal IKKE slås ud af dejen.
 
Skær dejen i ca. 24 stk. og lemp bollerne over på plader med bagepapir.

Form evt. skånsomt.
 
Ovnen tændes på 250 grader (varmluft) og bollerne efterhæver i ca. ½ time.
 
Bollerne bages 10 min v/250 grader. 
Der kan smides ½ dl vand ind i bunden af ovnen, lige når bollerne sættes ind i ovnen.
Bager færdig v/200 grader i ca. 18-20 min. 
De må gerne få noget farve!
 
Bollerne afkøles og nydes❣️

IMG_1942.jpeg
bottom of page