Grønsagsvafler
Portionen giver 5-6 hjertevafler.
Blandet grønt
f.eks.
3-4 hakkede grønkåls/palmekålsblade
Hakket spidskål
2-3 revne gulerødder
3 forårsløg i tynde skiver.
Grønsager blancheres i ca. 2 min og drænes for vand.
Eksperimenter med grøsagerne.
Brug måske bladene fra blomkålen, purløg, brændenælde skud, fintsnittet hvidkål - eller hvad sæsonen og køleskabet byder ind med.
Dejen
100 g boghvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
100 g mælk/havremælk
100 g yoghurt/soyayoghurt
3 æg str. M/L
2 spsk. olie
Bland de tørre ingredienser og tilsæt de våde.
Varm vaffeljernet godt op og bag vaflerne.
Topping
Vaflerne spises med forskelligt topping alt efter humør, sæson og lejligheden.
F.eks.
- urtecreme og røget laks
- grønne bønner på mayonnaise
- avocado og lucernespirer
- humus, svitset løg og peberfrugt



